Menu
Duurzame energieopslag voor bedrijven

Duurzame energieopslag voor bedrijven – een mondvol, maar eigenlijk is het hartstikke simpel: hoe zorg je ervoor dat je als bedrijf groene energie kunt vasthouden en gebruiken wanneer jij dat wilt? In deze blog leggen we op een lekker laagdrempelige manier uit waarom dit handig is, wat de opties zijn en waar je op moet letten.

Wat is duurzame energieopslag nou precies?

Stel, je hebt zonnepanelen op je dak en er is een zonovergoten dag. Dan produceer je soms meer stroom dan je meteen kunt gebruiken. Zonde om dat zomaar weg te laten lopen, toch? Met energieopslag kun je die zonnige overdaad bewaren voor momenten dat de zon zich even niet laat zien. Ideaal als je je energierekening omlaag wilt schroeven en tegelijkertijd je steentje bijdraagt aan een groenere wereld.

Waarom zou je het als bedrijf overwegen?

  1. Lekker voordelig: Met eigen opslag hoef je minder vaak dure piekuren-stroom af te nemen. Uiteindelijk kan dat behoorlijk schelen in de kosten.
  2. Altijd energie op voorraad: Ervaar je een stroomstoring? Dan kun je met een eigen energiereserve gewoon doordraaien.
  3. Goed voor je imago: Klanten en partners kijken vaak met een positief oog naar bedrijven die investeren in duurzame oplossingen.

 

Welke opties zijn er?

  • Batterijen (bijvoorbeeld lithium-ion): Deze ken je waarschijnlijk van je telefoon, maar dan in het groot. Ze zijn betrouwbaar, gaan relatief lang mee en je kunt ze redelijk gemakkelijk installeren.
  • Flow-batterijen: Iets minder bekend, maar ze kunnen wel flink wat energie opslaan. Ideaal voor grotere installaties.
  • Waterstof: Klinkt futuristisch, maar is al volop in ontwikkeling. Hiermee kun je grote hoeveelheden energie opslaan en later gebruiken voor bijvoorbeeld transport of verwarming.
  • Thermische opslag: Hierbij leg je warmte vast in water of speciale materialen, handig als je bijvoorbeeld veel gebruikmaakt van warm water of verwarming.

 

Handige tips

  • Check subsidies: Voor duurzame investeringen zijn vaak aantrekkelijke regelingen en subsidies. Scheelt weer in de portemonnee.
  • Goed meten is weten: Kijk naar je huidige energieverbruik. Dit helpt om een systeem op maat te kiezen en geen onnodige kosten te maken.
  • Vergeet de veiligheid niet: Grote batterijsystemen vragen om bepaalde ventilatie- en brandveiligheidsmaatregelen. Zorg dat je aan alle regels voldoet.

 

Conclusie: Duurzame energieopslag voor bedrijven

Kortom, Duurzame energieopslag voor bedrijven is allang niet meer iets voor alleen de “groene pioniers”. Het is superrelevant voor iedereen die slimmer en bewuster met energie wil omgaan. Bespaar kosten, boost je duurzame imago en zorg ervoor dat je niet in het donker zit als het net een keer hapert. Win-win!

Klaar voor de overstap naar een warmtepomp? Door de ISDE-subsidie kunnen wij een warmtepomp voordelig leveren, lees hier hoe dat mogelijk is! Bij vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *