Gebruik Meer Eigen Zonnestroom
Nu de salderingsregeling afgebouwd wordt, is het slim om meer eigen zonnestroom te benutten. Overweeg bijvoorbeeld een warmtepomp of elektrische auto. Zo gebruik je meer zelf opgewekte stroom direct en voorkom je lagere teruggavevergoedingen. In Nederland zien steeds meer mensen de voordelen van zonnepanelen en passen ze hun energieverbruik hierop aan. Lees meer over waarom zonnepanelen de toekomst zijn voor bedrijven in Nederland hier.
Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dankzij overheidsubsidies is het voordelig je auto met zonnepanelen op te laden.
Uitbreiden bij Verhuizing
Bij verhuizen kun je zonnepanelen meenemen. Plaats oude panelen op je nieuwe dak en vul aan met nieuwe. Dit is een effectieve manier om je duurzame energieoplossingen te behouden en verder uit te breiden in je nieuwe woning in Nederland.
Gebruik Jouw Dak Optimaal
Doe de Bespaarcheck en ontdek je besparingspotentieel. Zonnepanelen in Nederland kunnen een aanzienlijke bijdrage leveren aan je energiebesparing, vooral als je je dak optimaal benut.
Uitbreiden of Bijplaatsen?
Heb je 8 zonnepanelen en ruimte voor meer? Beslis tussen uitbreiden van je huidige systeem of bijplaatsen. Overweeg wat het beste past bij jouw situatie en de mogelijkheden van zonnepanelen in Nederland.
Huidig Systeem Uitbreiden
Voeg extra panelen toe als er ruimte is. Zorg dat de omvormer geschikt is voor het nieuwe vermogen. Een nieuwe omvormer kan nodig zijn na 8-12 jaar. Dit zorgt ervoor dat je zonnepanelen in Nederland optimaal blijven presteren.
Zonnepanelen Bijplaatsen
Als je een tweede dak hebt, plaats daar een nieuw systeem. Dit zorgt voor maximaal rendement en onafhankelijkheid van de oude panelen, en is een effectieve manier om het potentieel van zonnepanelen in Nederland volledig te benutten.
10 Feiten en Fabels over Zonnepanelen
Lees meer over de Kleine Ondernemersregeling (KOR). Als zonnepanelenondernemer kun je vrijstelling van belasting aanvragen.
Zorg dat de totale btw-teruggave bij uitbreiding niet boven €2.500 komt. Bij oudere systemen hoef je de btw-teruggave niet bij te rekenen.
Btw-Teruggave bij Uitbreiding?
Aanvraag van btw-teruggave bij uitbreiding betekent uitschrijven uit de KOR. Dit heeft een lock-up periode van drie jaar. Gedurende die tijd moet je elk kwartaal aangifte doen. Dit is belangrijk om te weten voor iedereen die zonnepanelen in Nederland uitbreidt.
Is Uitbreiding Slim?
Zonnepanelen verdienen zichzelf terug, ook na 2022. Ze maken je huis aantrekkelijker voor kopers. Thuisaccu’s kunnen in de toekomst een vervanging voor de salderingsregeling bieden. Overweeg uitbreiding van je zonnepanelen in Nederland om te profiteren van de voordelen van duurzame energie.
Vraag Nieuw Advies Aan
Win gespecialiseerd advies in voor uitbreiding of bijplaatsing. Vraag naar het rendement en hoe je zonnepanelen in Nederland het beste kunt benutten. Vergeet niet nieuwe panelen aan te melden bij de netbeheerder om alles correct te registreren.
Conclusie
Met de afbouw van de salderingsregeling wordt het steeds belangrijker om meer van je eigen opgewekte zonnestroom te benutten. Het overwegen van elektrische oplossingen zoals een warmtepomp of elektrische auto kan helpen om het maximale uit je zonnepanelen te halen. Bij een verhuizing biedt de mogelijkheid om bestaande panelen mee te nemen en uit te breiden flexibiliteit en continuïteit in je duurzame energievoorziening.
Of je nu kiest voor uitbreiding van je huidige systeem of het plaatsen van een nieuw systeem op een tweede dak, het is belangrijk om goed advies in te winnen. Zo zorg je voor optimaal rendement en voorkom je problemen met btw-teruggave of andere belastingvoordelen. Met de juiste aanpassingen blijven zonnepanelen ook in de toekomst een slimme investering, zowel financieel als voor de duurzaamheid van je woning.