Zonnepaneel Omvormers in Nederland

Één van de meest geïnstalleerde merken omvormers is wel Growatt. Deze moderne en kwalitatieve producent staat garant voor kwaliteit en snelle service richting haar installateurs. Met een omvormer van Growatt bent u verzekerd van kwaliteit en van een eenvoudige installatie.

Met een handige app op uw smartphone of tablet kunt u eenvoudig de actuele opbrengsten zien en gegevens vanuit het verleden in kaart brengen.

Growatt omvormers komen standaard met 10 jaar garantie op 1 fase en 5 jaar garantie op 3 fase omvormers. Beide uitbreidbaar tegen vergoeding bij Growatt zelf.

Veelal wordt er gesproken over serie en parallel geschakelde systemen. Alhoewel het hebben van een volledige parallel geschakelde installatie niet kan, biedt Solaredge wel een verbeterd alternatief.

Met het toevoegen van optimizers achter elk paneel zorgen ze voor het leveren van een constante spanning in de string, wat onder andere bijdraagt aan een verbeterde levensduur van de omvormer, maar wat er ook voor zorgt dat elk paneel afzonderlijk van elkaar geschakeld wordt.

En daar houdt het niet op. Solaredge heeft ook geavanceerde fout opsporing. Zo wordt een vlammenboog voortijdig herkend en voorkomen en kan er bij brand in uw woning, de zonnepanelen met 1 druk op de knop uitgeschakeld worden. Wel zo’n veilig idee.

Solaredge zorgt daarnaast ook zonder schaduw voor een verbeterde opbrengst. Dit is echter ongeveer 5-10% waar het met schaduw soms wel 20-40% meer kan zijn. Al met al zat redenen om Solaredge  te nemen.

SMA is een van de grootste en oudste spelers op de omvormer markt. Om een analogie te maken, indien SMA een autofabrikant was, zou het Mercedes-Benz zijn. Kortom: betrouwbaar, innovatief en (Duitste) degelijkheid.

Kiezen voor een SMA omvormer is een goede beslissing. Het bedrijf heeft vele jaren ervaring, in-house kennis en heeft veel geïnvesteerd in onderzoek en innovatie. Aan dit alles hangt wel een stevig prijskaartje. Is  SMA zijn meerprijs waard? In onze uitgebreide review kijken we naar hun prestaties en betrouwbaarheid. We gaan ook dieper in op elke serie binnen hun gamma. Tenslotte tonen we ook hoe SMA rangschikt tegenover andere merken