Een van de meest geïnstalleerde merken omvormers is Growatt. Deze moderne en kwalitatieve producent staat garant voor topkwaliteit en snelle service voor installateurs. Met een Growatt omvormer bent u verzekerd van een eenvoudige installatie en betrouwbare prestaties. Dankzij een handige app op uw smartphone of tablet kunt u eenvoudig de actuele opbrengsten volgen en historische gegevens inzien.

Growatt omvormers bieden standaard 10 jaar garantie op 1-fase omvormers en 5 jaar garantie op 3-fase omvormers, beide uitbreidbaar tegen een vergoeding bij Growatt zelf.

Er wordt vaak gesproken over serie- en parallelgeschakelde systemen. Hoewel een volledig parallelgeschakelde installatie niet mogelijk is, biedt Solaredge een uitstekend alternatief. Door optimizers achter elk paneel te plaatsen, zorgen zij voor een constante spanning in de string. Dit draagt niet alleen bij aan de levensduur van de omvormer, maar zorgt er ook voor dat elk paneel afzonderlijk geschakeld kan worden.

En dat is nog niet alles. Solaredge heeft geavanceerde foutdetectie. Zo kan een vlamboog voortijdig worden herkend en voorkomen, en kunnen bij brand de zonnepanelen met één druk op de knop worden uitgeschakeld. Dit biedt een extra veilig gevoel.

Zelfs zonder schaduw zorgt Solaredge voor een verbeterde opbrengst van ongeveer 5-10%, en met schaduw kan dit oplopen tot wel 20-40%. Al met al zijn er genoeg redenen om voor Solaredge te kiezen.

SMA is een van de grootste en oudste spelers op de omvormermarkt. Om een analogie te maken, als SMA een autofabrikant zou zijn, dan was het Mercedes-Benz: betrouwbaar, innovatief en van Duitse degelijkheid.

Kiezen voor een SMA omvormer is een uitstekende beslissing. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring, diepgaande kennis en investeert veel in onderzoek en innovatie. Dit komt echter met een stevig prijskaartje. Is SMA zijn meerprijs waard? In onze uitgebreide review analyseren we hun prestaties en betrouwbaarheid, en gaan we dieper in op elke serie binnen hun assortiment. Tenslotte laten we zien hoe SMA zich verhoudt tot andere merken.