Menu
zonnepanelen-installateur

Steeds meer mensen wekken hun eigen groene stroom op met zonnepanelen. Super goed voor het milieu én je portemonnee. Maar wat gebeurt er met de stroom die je niet zelf gebruikt? Daar komt de Vandebron terugleververgoeding om de hoek kijken! In deze blog leg ik je uit wat het is, hoe het werkt en vooral: hoeveel je ervoor terugkrijgt.

Over Vandebron

Vandebron is een Nederlands energiebedrijf dat groene stroom en gas levert aan particuliere en zakelijke klanten. Het bedrijf heeft zelf geen productiecapaciteit, maar biedt energie aan van onafhankelijke Nederlandse producenten, veelal land- en/of tuinbouwbedrijven met windmolens, biogasinstallaties of zonnepanelen.

Waarom Vandebron?

  • Duurzaamheidsscore: 9/10
  • 100% lokale groene stroom
  • 97% van de klanten beveelt Vandebron aan
  • Klantscore: 8,8

Met Vandebron weet je zeker dat je bijdraagt aan een groenere wereld.

 

Wat is de terugleververgoeding precies?

De terugleververgoeding is het bedrag dat je krijgt wanneer je meer stroom opwekt dan je verbruikt en dit overschot teruglevert aan het elektriciteitsnet. Simpel gezegd: de energie die jouw zonnepanelen op een zonnige dag teveel produceren, wordt niet verspild. Je verkoopt die energie als het ware weer aan je energieleverancier. Vandebron biedt hier een aantrekkelijke vergoeding voor.

Hoe werkt de terugleververgoeding bij Vandebron?

Bij Vandebron krijg je een vergoeding per kWh stroom die je teruglevert. Je kunt het zien als een kleine bonus op je energierekening. De vergoeding bestaat uit twee delen:

  1. De marktprijs – Dit is de prijs die op dat moment geldt voor stroom op de energiemarkt.
  2. Een vaste opslag – Vandebron biedt bovenop de marktprijs nog een extra bedrag.

Bijvoorbeeld: als de marktprijs voor stroom 5 cent per kWh is en Vandebron biedt een opslag van 3 cent, krijg je in totaal 8 cent per kWh teruggeleverd. Lekker meegenomen, toch?

Belangrijk: De terugleverkosten zijn pas van toepassing nadat de saldering heeft plaatsgevonden. Dit betekent dat je eerst je eigen opgewekte stroom kunt wegstrepen tegen je verbruik. Pas wanneer je meer stroom teruglevert dan je verbruikt, gelden de terugleverkosten.

Wat is het bedrag van de terugleververgoeding?

Het exacte bedrag van de Vandebron terugleververgoeding kan variëren. Dit komt doordat de marktprijs voor stroom voortdurend verandert. Gelukkig houdt Vandebron je goed op de hoogte en kun je de actuele tarieven eenvoudig terugvinden in je online account of de app.

Over het algemeen biedt Vandebron een marktconforme prijs en daar bovenop die vaste opslag. Zo weet je zeker dat je altijd een eerlijke vergoeding krijgt voor je teruggeleverde stroom.

Een concreet voorbeeld? Stel dat je in een maand 200 kWh teruglevert en de vergoeding gemiddeld 8 cent per kWh is. Dan ontvang je 16 euro op je energierekening! Geen enorme jackpot, maar wel een fijn extraatje. Dit is wel pas na het salderen. Salderen houd in dat wat jij hebt teruggeleverd aan het net en wat jij in de avond en donkere dagen wordt verrekend. Stel: je zonnepanelen hebben 2800 kWh opgeleverd, en je hebt 2500kWh nodig gehad, dan houd je 300 kWh over, dit is waar je de terugleververgoeding over krijgt.

Waarom kiezen voor Vandebron?

Naast een aantrekkelijke terugleververgoeding staat Vandebron bekend om hun focus op duurzaamheid en groene stroom. Je weet dus zeker dat jouw energie bijdraagt aan een schonere wereld. En zeg nou zelf, dat is toch een stuk beter dan je energie terugleveren aan een grijze energiereus?

Bovendien werkt Vandebron met 100% Nederlandse groene stroom en kun je vaak kiezen bij welke producent je je energie wilt inkopen. Zo hou je zelf de controle over waar jouw stroom vandaan komt en naartoe gaat.

Conclusie: terugleveren loont!

De Vandebron terugleververgoeding is een mooie beloning voor het terugleveren van je overtollige stroom. Het bedrag dat je ervoor krijgt, hangt af van de marktprijs en de opslag die Vandebron biedt, maar is altijd eerlijk en transparant. Belangrijk om te onthouden: terugleverkosten zijn pas van toepassing na saldering. Dus, weeg je zonnepanelen extra zwaar op een zonnige dag? Dan is die energierekening van jou weer een stukje lichter!

We hebben ook een blog geschreven met de voor- en nadelen van energieleverancier Vandebron, lees het hier!

 

Let op! Dit is onze mening over Vandebron, we raden het daarom ook altijd aan om de website zelf te bezoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *