
Nu dat er steeds meer wordt gesproken over terugleverkosten zijn veel mensen onderzoek aan het doen naar Energieleveranciers als ze zonnepanelen hebben. Daar willen wij graag bij helpen, we schrijven een blog over verschillende leveranciers. Voor vandaag hebben we zonnepanelen en Frank Energie. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun eigen zonne-energie op te wekken en slim om te gaan met hun energieverbruik. Maar hoe werkt dat precies met de salderingsregeling, terugleververgoeding en eventuele kosten? En waarom kiezen zoveel mensen specifiek voor Frank Energie? In deze blog leggen we het je uit, inclusief hoe Frank Energie de energiemarkt opschudt met een frisse aanpak.
Wat is de salderingsregeling?
De salderingsregeling is een regeling waarmee je de stroom die je teruglevert aan het net kunt verrekenen met de stroom die je zelf gebruikt. Dit betekent dat je voor de stroom die je op een zonnige dag niet meteen gebruikt, geen extra kosten hebt als je die later in het jaar weer nodig hebt.
Maar er is een kanttekening: de salderingsregeling wordt de komende jaren stapsgewijs afgebouwd. Dit maakt het belangrijk om goed na te denken over hoe je omgaat met je opgewekte energie en met wie je samenwerkt. Bij een partij als Frank Energie, die energie levert tegen inkoopprijzen, kun je rekenen op een eerlijke en transparante aanpak.
Bij Frank Energie wordt de salderingsregeling op jaarbasis toegepast, maar de verrekening van de energiecomponent gebeurt per uur. Dit betekent dat de energiebelasting jaarlijks wordt gesaldeerd, terwijl de stroomprijs per uur wordt verrekend tegen de op dat moment geldende beursprijs. Hierdoor ontvang je voor de teruggeleverde stroom de actuele marktprijs op het moment van teruglevering.
Hoe werkt de terugleververgoeding bij Frank Energie?
Wanneer je zonnepanelen meer stroom opwekken dan je zelf gebruikt, lever je die stroom terug aan het net. Bij Frank Energie krijg je een terugleververgoeding die is gebaseerd op de actuele inkoopprijs van energie. Dat betekent dat je profiteert van hogere vergoedingen op momenten dat de marktprijzen stijgen.
Frank Energie pakt het slim aan: ze rekenen geen onnodige kosten en bieden hun diensten aan zonder opzegtermijn of boetes. Daarnaast is het een 100% Nederlands bedrijf dat zich inzet voor transparantie en duurzaamheid. Zoals ze zelf zeggen: “We pakken ongezonde marges en inefficiënte processen stevig aan en leveren energie tegen inkoopprijzen. Hierdoor kan de prijs flink omlaag. Wat dat oplevert, vloeit terug naar onze klant of naar onze natuur.”
Zijn er terugleverkosten?
Sommige energieleveranciers rekenen terugleverkosten, een soort administratiekosten voor de stroom die je aan het net levert. Bij Frank Energie is dat niet aan de orde. Alles wordt zo transparant mogelijk gehouden, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Bovendien bespaar je met hun dynamische prijzen tussen de 10% en 30% ten opzichte van vaste tarieven.
Frank Energie: de nieuwe standaard in energie
Frank Energie wil de energiemarkt opschudden door dingen anders te doen. Als 100% groene leverancier (gecertificeerd door hier.nu) combineren ze dynamische prijzen met een eerlijk beleid. Ze zijn flexibel – geen opzegtermijn, geen boetes – en hebben een duidelijke missie: energie duurzamer maken en onnodige kosten uitbannen.
Dit betekent niet alleen voordeel voor jou als klant, maar ook een positieve bijdrage aan de natuur. Door te werken met inkoopprijzen en transparantie, zet Frank Energie een nieuwe standaard in de energiemarkt.
Conclusie: waarom zonnepanelen en Frank Energie een slimme combinatie zijn
Zonnepanelen en Frank Energie vormen samen een ideale combinatie voor wie duurzaam én voordelig wil leven. Dankzij hun dynamische prijsbeleid en eerlijke terugleververgoedingen haal je het maximale uit je zonnepanelen. Daarnaast geeft Frank Energie je de flexibiliteit en transparantie die je nodig hebt om volledig grip te krijgen op je energieverbruik.
Bekijk ook deze blog over Frank Energie, waar we het hebben over hun algemene voor- en nadelen.
Let op! Dit is onze mening van Frank Energie, we raden het daarom ook altijd aan hun eigen website te bezoeken.